Log in

Fanfaroniada

            Dacă cineva îşi închipuie că vorbele primarului care spune că a „identificat o parte din problemele prioritare ale municipiului a căror rezolvare să-și găsească soluția…” nu înseamnă şi festival…iată că unul în luna septembrie se prefigurează.  

Nu e cel la care vă gândeaţi, la anulatul, amânatul, confiscatul, ci cel al fanfarelor. Proiectul se regăseşte pe ordinea de zi a primei şedinţe ordinare a noului Consiliu Local al Sighişoarei. Proiectul însă lasă de dorit…şi suferă de aceeaşi fuşereală ca şi în anii precedenţi. Deci nimic nou în administraţie, metehnele se moştenesc.…câteva rânduri copiate din anii precedenţi (probabil de pe modelul de la prima ediţie), pe care primarul le semnează ca primarul, fără să observe că el n-a participat în anii precedenţi la ceea ce spune în referatul de aprobare care i-a fost pus sub nas.

 

Aşa că bucurie mare în opoziţie, pentru că în curând Mălăncrăvean va pune semnătura pe vreun act pe care nu-l va citi şi apoi va da cu subsemnatul pe cine ştie unde! Sau poate chiar pe demisie...

Sighişoara a ajuns să vorbească de una singură! Ea - sieşi. Ea centrează, dă cu capul, încasează, propune, admite, sau hotărăşte. Ionesco, ar fi trăit foarte bine la Sighişoara, unde ar fi găsit o reală sursă de inspiraţie pentru teatrul absurdului.

Iată absurdul! Referatul e urmat de un proiect de hotărâre prin care domeniul public al Municipiului este dat în folosinţă gratuită chiar Municipiului (SIC!) care e şi organizator şi finanţator, aşa că se alocă şi bani publici. Suma de 9000 de lei este prevăzută ca şi cheltuieli de organizare ca sprijin. Adică Municipiul sprijină Municipiul. Urmează pomposul raport de specialitate care susţine că în 4 septembrie vor fi mulţi turişti şi că cele 3 ore cât durează evenimentul în care 4 fanfare (cea a Sighişoarei, „Valurile Dunării” din Galaţi, Fanfara Ţărănească din Rupea, şi cea a Municipiului Reghin) cică întregesc calendarul cultural sighişorean pentru care merită tocaţi cei 9000 de lei. De la raportul de specialitate am fi dorit să aflăm mult mai în detaliu cum se cheltuie aceşti bani, pentru că sunt totuşi bani publici, cum au fost ei estimaţi, deci un buget, acolo ceva…pentru că cel puţin fila cu programul evenimentului pe care se vor cheltui cei 9000 de lei e sărăcuţă rău în cuvinte şi explicaţii.

Pentru a vă convinge de modul cum sunt redactate materialele vă rugăm să le vedeţi pe pagina primărieie: 

http://sighisoara.org.ro/portal/portal.nsf/AllByUNID/9707611EF67F6A16C2257F300047FF0D?OpenDocument

 

Poate că domnii consilieri când vor ajunge la acest proiect vor cere cel puţin refacerea lui, primarul, a textului primarului, astfel încât să fie un model ceva mai transparent pentru copy-paste-ul de la anul şi la mulţi ani de acum încolo câte ediţii vor mai fi.

La programul de mai sus...e cam multă fanfaroniadă.

Dle primar, dacă participantele sunt "principalele formaţii de gen", înseamnă că România nu mai are fanfare? Oaaa, ce tare!

O dată cu noul primar pe care ne bucurăm sincer că este…să ne fi întors în epoca Dăneşan (ultimul)?

Pentru că de fanfară (cea a Sighişoarei) şi susţinerea ei am mai aflat anul acesta, când de la buget au fost alocaţi în baza unui contract de achiziţii publice suma 20000 de lei dnei Bizuleanu Stanca PFA, ne-am putea întreba de ce fanfara prin reprezentantul ei nu a depus un proiect pentru obţinerea de fonduri nerambursabile şi care să organizeze ea, transparent, proiectul ediţiei din acest an a festivalului, nu de alta dar e de meserie, pentru că dacă ne aducem aminte aşa s-a spus, că toate evenimentele culturale vor fi finanţate în baza unor proiecte în concurs. Va fi existând el excedent financiar de cheltuit, mai ales acum după ce "Festivalul lui Pancu" nu mai e…dar Bugetul aprobat de Consiliul Local la începutul anului ar fi trebuit să reducă cheltuielile…tocmai prin atribuirea sumelor din capitol pentru proiecte. Şi atât! De la noul executiv aşteptăm să se ţină de cuvânt cu ce a promis legat de reducerea şi gestionarea cheltuielilor...că bugetul nu e chiar sac fără fund...iar proiectele de genul acesta, cu aşa mare ecou naţional şi internaţional (SIC!) credem că ar putea atrage şi ceva fonduri extrabugetare...Ce sponsor nu ar veni să se alăture prestigiosului eveniment nu-i aşa?!(SIC!) E drept că nu e prea mediatizat evenimentul. Poate de acum! 

O curiozitate este şi faptul că dacă fanfara este formată din elevi şi profesori ai Şcolii de Muzică cărora Primăria le alocă fonduri, de ce echipelor de dansatori de la Clubul Copiilor nu li s-a găsit o sursă de finanţare, încât după like-urile şi felicitările pentru premiile din Slovacia să nu le mai plângă nimeni de milă că au reprezentat Sighişoara pe banii părinţilor şi ai sponsorilor?

Puneţi la treabă funcţionarii domnule primar, că vine festivalul ală amânat şi nu credem că le veţi semna doar o păginuţă de explicaţii ca acum!

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ultima modificareLuni, 25 Iulie 2016 23:24
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C