Log in

Programul Rabla 2015

Trei variante de eco-bonus, în valoare de 750, 1.500 şi 2.500 de lei, vor fi disponibile, alături de cele 25.000 de tichete, în programul Rabla 2015, a anunţat Ministerul Mediului, potrivit Mediafax.

Producătorii, importatorii şi distribuitorii de autoturisme se pot înscrie în Programul Rabla, depunându-şi dosarele la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), iar din cele 25.000 de tichete, 20.000 sunt pentru persoane fizice şi 5.000 pentru persoane juridice. Depunerea dosarelor se va face în perioada 1 - 10 aprilie, urmând ca AFM să le analizeze şi să publice lista producătorilor respinşi, care pot depune contestaţii în termen de cinci zile.

Ulterior, va fi publicată lista producătorilor validaţi să participe la programul din acest an, alături de lista colectorilor autorizaţi de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Programul destinat persoanelor fizice va fi demarat imediat după finalizarea acestor proceduri.

Condiţiile de participare la programul Rabla 2015, precum şi documentele pe care trebuie să le depună producătorii/dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanţare a programului, pe site-ul AFM. Valoarea tichetului Rabla va fi tot de 6.500 de lei.

Tichetele vor fi distribuite, prin sistemul electronic centralizat al AFM, celor care îşi casează maşina mai veche de opt ani, pentru a fi întrebuinţate la achiziţia de autoturisme noi. Aceştia vor putea ceda această primă de casare în favoarea unui terţ, dacă nu doresc să îşi cumpere ei un autoturism nou.

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C