Log in

„Pâinea noastră cea de toate zilele” confiscată. Control amplu la firmele de panificaţie din Mureş

Sute de produse de panificaţie, fără documente legale, au fost ridicate vineri, 3 aprilie, de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş în urma controalelor efectuate la societăţi comerciale de producere şi comercializare a produselor de panificaţie.

Oamenii legii au verificat nu mai puţin 114 societăţi comerciale de producere şi comercializare a produselor de panificaţie, din judeţul Mureş.

Cu ocazia verificării legalităţii operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie, poliţiştii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.200 de lei.

De asemenea, au ridicat în vederea confiscării 316 pâini, fără acte legale de provenienţă, în valoare de 762 de lei. În cadrul activităţilor, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au costatat 2 infracţiuni de evaziune fiscală, fiind întocmite dosare penale”, se arată într-un comunicat al IPJ Mureş remis Vocea Transilvaniei.

Poliţiştii spun că în evidenţele contabile a două firme nu erau înregistrate în totalitate materiile prime folosite la producerea produselor de panificaţie, respectiv erau efectuate achiziţii şi vânzări, fiind emise facturi de livrare de pâine şi produse de panificaţie, deşi societatea era declarată inactivă şi avea anulat codul de înregistrare, în scopul de TVA. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 250.000 de lei, potrivit oamenilor legii.

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C