Log in

Transylvania Horse Show 2015: 8-10 mai

Tineri călăreţi de top din întreaga lume vin în acest weekend la Transylvania Horse Show 2015 pentru a se întrece pe cai româneşti.

A V-a ediţie a Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internaţional din România, se desfăşoară anul acesta în perioada 8 - 10 mai. Evenimentul găzduieţte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor. 45 de tineri călăreţi din 14 ţări vor veni weekendul acesta în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), într-o zonă recomandată de ghidul Lonely Planet” ca fiind ideală pentru călărie, pentru a participa la cel mai popular eveniment românesc dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai – Transylvania Horse Show.
Tinerii concurenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, vor concura în cadrul Concursului Internaţional Universitar - Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2015). În cadrul acestei secţiuni oficiale din concurs, caii sunt pusi la dispoziţie de organizator. Concurenţii au la dispozitie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii înainte de a intra în terenul de concurs. Alegerea celor 48 de cai puşi la dispoziţie de organizatori, exclusiv pentru această probă, implică testarea unui număr foarte mare de cai de sport care aparţin celor mai mari cluburi ecvestre din ţară. Caii sunt foarte bine antrenaţi şi trebuie să corespundă standardelor competiţionale. La această secţiune participanţii din toată lumea vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul
Concursul anului” pentru ediţiile 2011, 2012 şi 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Această secţiune a evenimentului este organizată în colaborare cu AIEC, cea mai mare asociaţie de acest gen din lume.

A doua competiţie oficială din concurs este Concursul Complet Internaţional (CCI 1*). Această disciplină de Probă Completă are anul acesta şi caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă. Concurenţii profesionişti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet International îl reprezintă Cross-Country, probă în care concurenţii şi caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum şanţuri, bazine cu apă, buşteni şi alte obstacole din lemn masiv. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

A treia competiţie, Concurs Complet - categoria Novici şi PreNovici, se adresează cailor şi concurenţilor în curs de afirmare, cu mai puţină experienţă în competiţiile ecvestre de probă completă. Traseul de cross-country pentru acestă probă măsoară 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru PreNovici şi numără 17, respectiv 12 obstacole naturale pentru PreNovici. Organizatorii au introdus această secţiune pentru a încuraja sportivii români să se îndrepte cu mai mult curaj spre această disciplină deosebit de spectaculoasă, dar totodată foarte riscantă.

Românii care nu vor ajunge anul acesta la Prod, în sufletul competiţiei, vor putea viziona pe TVR 1, pentru al doilea an consecutiv, transmisiuni în direct a unora dintre cele mai spectaculoase probe. În calitate de coproducător al evenimentului, TVR va transmite live sâmbătă începand cu ora 16 şi duminică începând cu ora 14,30. La fel ca şi anul trecut, este o premieră pentru România transmiterea televizată a probei de cross - country, telespectatorii români având până acum posibilitatea de a urmări de la competiţiile ecvestre doar probele de obstacole şi dresaj.
Spectacolul ecvestru va fi completat sâmbătă cu demonstraţii spectaculoase de atelaje cu 2 cai susţinute de sportivi profesionişti, iar duminică va avea loc o prezentare de rase de cai.
Spectatorii au acces gratuit vineri, în prima zi de competiţii, iar sâmbătă şi duminică biletul costă 15 lei. Copiii care au înălţimea sub 1.30 m vor intra gratuit.
Organizatorii Transylvania Horse Show 2015 îi invită să petreacă un weekend de poveste în inima naturii atât pe cei pasionaţi de cai cât şi pe cei care îşi doresc să cunoască mai bine tainele călăriei.
Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 10 şi se va închide în jurul orelor 18.
Programul îl găsiţi aici:
http://www.horseshow.ro/ro/program-general

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Media

Ultima modificareMarți, 05 Mai 2015 22:47
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C