Log in

Victorie chinuită cu Insulele Feroe

Echipa naţională de fotbal a României a câştigat la limită, scor 1-0, întâlnirea disputată duminică seara, la Ploieşti, cu reprezentativa Insulelor Feroe, în preliminariile Campionatului European din 2016.
"Tricolorii" au obţinut toate cele trei puncte, dar au încheiat meciul în huiduielile propriilor spectatori, care au scandal chiar: "Ruşine, ruşine să vă fie".
O partidă slabă a naţionalei noastre, salvată de un gol norocos marcat de Claudiu Keşeru în minutul 21.
România a avut ocazii mai mari şi mai multe, dar jucătorii din Insulele Feroei puteau da lovitura în prelungiri, când Pantilimon s-a întins serios şi a scos de la vinclu un şut al lui Edmundsson.
Venită la Bucureşti fără căpitanul ei, rămas la muncă, naţionala Insulelor Feroe le-a dat mari bătăi de cap tricolorilor. Anghel Iordănescu a început meciul într-un sistem 4-2-3-1, însă ocaziile pot fi numărate pe detele de la o mână în prima repriză.
Jucătorii noştri au reuşit totuşi să marcheze în minutul 21, când Keşeru a punctat din câţiva metri, după o lovitură liberă executată de Maxim şi deviată de zid în bară.
În partea secundă, naţionala noastră a jucat modest şi a ajuns cu greu la poarta adversă, iar pe final fundaşii oaspeţilor s-au aflat chiar la jumătatea terenului.
Rămân totuşi cele 3 puncte care contează şi cu care România rămâne în fruntea clasamentului, cu 13 puncte obţinute din 15 posibile. Următorul meci va avea loc in iunie, în Irlanda de Nord.

Anghel Iordănesci, selecţionerul României e convins că "tricolorii" au jucat slab din cauza stării terenului.
"In primul rând aş vrea să menţionez că o victorie înseamnă o victorie. Sunt 3 puncte importante în economia grupei. Ne-am fi dorit ca numărul de ocazii pe care le-am avut să se transforme în gol sau goluri", a spus Anghel Iordanescu la Digi Sport.
"Cred că am făcut o primă repriză bună. Insulele Feroe a făcut o partidă bună. Ne aşteptăm la asta, pentru că este o echipă puternică, robustă... Însă cel mai mult a contat starea proastă a terenului. Suntem o echipă tehnică şi avem nevoie de un gazon bun. Regret că gazdele noastre nu ne-au ajutat mai mult cu starea terenului, dar asta nu înseamnă că nu ne vom întoarce aici", a mai spus selecţionerul României.

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ultima modificareLuni, 30 Martie 2015 09:23
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C