Log in

Ziua Drapelului Naţional la Sighişoara

„Mândria de a fi român o regăsim, în fiecare moment în care Drapelul Naţional este arborat. Drapelul Naţional ne aminteşte fiecăruia trecutul de luptă pentru unitate şi independenţă şi ne face să trăim un sentiment de mândrie şi de apartenenţă la ţară şi la valorile naţionale. Să promovăm simbolurile ţării, să preţuim tradiţiile naţionale şi să dăm dovadă de patriotism ca o atitudine zilnică, exprimată de către toţi cetăţenii în activitatea curentă.” arată viceprimarul Ionel Gavrilă în comunicatul primăriei Sighişoarei.

Ziua de 26 iunie este Ziua Drapelului Naţional şi a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Pentru a marca această zi la Sighişoara, autorităţile şi instituţiile publice vor arbora drapelul României pe edificiile în care îşi au sediul.

Municipiului Sighişoara cu sprijinul Unităţii Militare 01752 Sighişoara, organizează în data de 26 iunie de la orele 11, în faţa Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” din Sighişoara, o ceremonie specială în cadrul căruia un drapel cu dimensiunea de 6 metri pe 4 metri, va fi arborat pe esplanada din faţa Catedralei Ortodoxe.

Ceremonia va include: primirea oficialităţilor, serviciul religios de sfinţire a Drapelului Naţional, intonarea Imnului Naţional, arborarea Drapelului Naţional şi defilarea Gărzii de Onoare.

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ultima modificareJoi, 25 Iunie 2015 10:48
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C