Log in

Seminar international la Sighisoara, pe tema dezvoltării rutelor culturale

Mircea Diaconu, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, organizează, în parteneriat cu Institutul European al Rutelor Culturale, din Luxemburg, seminarul internațional intitulat „Dezvoltarea rutelor culturale europene în România”, manifestare care va avea loc sâmbătă, 18 iulie 2015, începând cu ora 10,00, la Hotelul Binder Bubi, din Sighișoara (str. Nicolae Balcescu, nr. 8).

În deschiderea evenimentului, Mircea Diaconu va face o prezentare a noii strategii europene în domeniul patrimoniului cultural, după care Penelope Denu, directoare a institutului luxemburghez, va prezenta programul Rutele culturale acreditate de Consiliul Europei, doamna Denu fiind coordonatoare a activității în domeniul rutelor culturale la nivel european.

De asemenea, domnul Octavian Arsene, director în cadrul Autorității Naționale pentru Turism, va vorbi despre situația rutelor culturale din România, iar în cursul după-amiezii participanților la seminar li se vor prezenta exemple de bune practici în materie de rute culturale, aceștia având totodată prilejul să participe la vizitarea ghidată a cetății medievale Sighișoara.

Mircea Diaconu și Penelope Denu vor susține sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă. Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi să participe la seminar şi la conferinţa de presă şi să confirme participarea la seminar/conferinţa de presă prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

 

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C