Log in

Ziua Unirii Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române

Se împlinesc 158 de ani de la unirea principatelor Moldovei cu Ţara Românească. Este un moment aniversar, un moment de sărbătoare, pentru ceea ce a reprezentat timp de secole, idealul tuturor românilor şi anume, UNIREA.

Deşi nedrept spus „Mica Unire”, actul istoric din luna ianuarie a anului 1859, unul din cele mai valoroase momente de solidaritate ale naţiunii noastre, a constituit premisa „României Mari”, a „României Moderne”.

Atunci, într-un entuziasm greu de descris, naţiunea română a pornit să construiască o nouă ţară care se dorea mai bună ?i mai frumoasă, dar, mai ales, o ţară a tuturor.

Omul chemat să îndeplinească marile speranţe şi să clădească o ţară nouă a fost Alexandru Ioan Cuza. Principele a înţeles că o naţiune este reprezentată de întregul popor, de cei bogaţi şi cei săraci deopotrivă, iar România le aparţine tuturor.

 

Am deosebita plăcere de a vă invita să sărbătorim împreună Ziua Unirii Principatelor Române, zi cu mare încărcătură simbolică pentru destinul României Mari:

Ora 11.00 Muzeul de Istorie

Expozitie temporară „Obiectul muzeal al trimestrului ÎNSEMNUL DE CONVOCARE AL ADUNĂRII CENTUMVIRIALE DIN SIGHIŞOARA DIN ANUL 1704

Ora 12.00 Sala de Spectacole Mihai Eminescu

Evocarea momentelor istorice de la 1859

Alocu?iuni

Fanfara Sighi?oara

Spectacol folcloric sus?inut de: Daniela Vlad, Grupul de elevi Muguraş de pe Târnave, Nicolae Pintea, Doina Pintea, Angela Muscă, Lorena Filipescu, Mihai Şuteu şi Ansamblul de dansuri populare Junii de la Bahnea, Roxana Reche, Alexandru Pal, Orchestra Augustin Bena

Luca Vasile Victor – Recitare de poeme

Expoziţie de carte “ Ziua Unirii Principatelor Române în operele istoricilor ?i marilor scriitori români”

Ora 14.00 Parcul Central

Hora Unirii

 

La Mulţi Ani Români! La Mulţi Ani România!

PRIMAR,

OVIDIU-DUMITRU MĂLĂNCRĂVEAN

 

Distribuie acest articol

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ultima modificareMarți, 24 Ianuarie 2017 13:21
Login pentru a posta comentarii

3°C

Sighisoara

Light Rain

Umiditate: 93%

Vant: 11.27 km/h

  • 24 Mar 2016 6°C -3°C
  • 25 Mar 2016 8°C -4°C